Imkervereniging Delft

Studiedag Boskoop

Studiedag Boskoop

On oktober 21, 2017, Posted by , In Geen categorie, With Reacties uitgeschakeld voor Studiedag Boskoop

20 oktober 2017

Beste Leden en cursisten,

Op zaterdag 11 november vindt de studiedag van de NBV, net als vorig jaar, in het Wellant college te Boskoop plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de groep Zuid-Holland in nauwe samenwerking met de Imkervereniging Groene Hart. Op de NBV website en in het blad Bijenhouden heeft al een aankondiging gestaan.

De studiedag staat in het teken van: ‘’Blij met mijn bijen, mijn bijen blij met mij?’

Jullie kunnen je (achtergrond-) kennis vergroten en kennismaken met praktijksituaties. Deze dag is vooral ook geschikt voor nieuwe/startende imkers. Wij hopen natuurlijk zoveel mogelijk leden te mogen verwelkomen. Het zou voor onze organisatie het mooiste zijn, als we van tevoren weten met hoeveel deelnemers we rekening kunnen houden. Jullie kunnen je opgeven via de site van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging: http://www.bijenhouders.nl
De zaal is open vanaf 9:00, de lezingen starten om 10:00 uur, de dag eindigt rond 16.00 uur. Entree, inclusief lunch, bedraagt €20,-. Parkeren bij het Casino, tegenover het station (5 min lopen). Navigatie: Parklaan Boskoop

Ochtendprogramma, 2 lezingen:
1. Ben Som de Cerff (bekend van de blog van de NBV-site):
Het imkeren met zo’n 20 bijenvolken.
Hoe pak je dit aan, hoe houd je nog genoeg tijd over voor andere hobby’s en je partner?
2. Abderrahim Bouna:
Do’s en don’ts bij bijenhouden binnen de bebouwde kom
Waar moet je op letten en wat zijn de risico’s, maar vooral waar liggen de kansen en de mogelijkheden en hoe houd je het leuk voor jezelf en iedereen.

Middagprogramma, 5 workshops waarvan je er 3 kunt bijwonen. Je zal dus moeten kiezen:
1. De doppenmethode: Leo van der Heijden
2. Je eigen drachtkalender maken: Henk Mezger
3. Mijn bijen zwermen. Help!!!: Wim van den Oord
4. A place to BEE: Wilco Dorresteijn
5. De wilde bij hoort erbij: Marcel van der Veen

Verloting, verkoop imkermaterialen, honingkeuring:
Tussen de middag worden er lootjes verkocht en vindt er voor geïnteresseerden (onder voorbehoud) een rondleiding plaats in de natuurtuin de Veenmol. De trekking van de lootjes vindt plaats aan het einde van de dag. De depothoudster uit Gouda zal op deze dag aanwezig zijn met de verkoop van imkermaterialen. Om het allemaal nog leuker te maken, is het Bijkersgilde aanwezig om jullie eigen honing te keuren. Hierover kan je nog meer informatie vinden op de site van de NBV, het Bijkersgilde, of het blad Bijenhouden.

Met vriendelijke groet en tot 11 november, namens de NBV groep Zuid-Holland

Comments are closed.