Imkervereniging Delft

Melariumpad

Melariumpad

On juli 11, 2017, Posted by , In Geen categorie, With Reacties uitgeschakeld voor Melariumpad

Een nieuw pad in Delft: Melariumpad

Op 9 juli is tijdens de opendag van het Melarium het Melariumpad geopend. Op een voorstel van de Imkervereniging Delft en de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland heeft de gemeente Delft deze naam aan dit pad gegeven. Dit pad is afgelopen winter aangelegd en had nog geen naam. Het pad ligt in het Ackerdijkse Bos en verbindt de Thijsseweg met het Overslagpad.

De openingshandeling is verricht door Mark Frima van de Imkervereniging en Geert van Poelgeest van de KNNV.
De KNNV huurt het Melarium van Staatsbosbeheer en beide verenigingen gebruiken het gebouw voor hun activiteiten.

Het Melarium, centrum van natuur, bijen en kunst; een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt. Overdag is één deur altijd open om vanaf het dakterras de omgeving te kunnen bekijken. Regelmatig worden er activiteiten door beide verenigingen georganiseerd.

Wat is en doet de KNNV
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.
Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.
Elk jaar kent een groot thema. in 2017 is het thema zoek Verbinding met de nabije natuur.
Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

De KNNV afdeling Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.
En een onderdeel van Natuurpunt Delfland.

Wat is en doet de Imkerverening Delft
Imkervereniging Delft is een vereniging met ongeveer 80 leden en een eigen bijenstal op het terrein van het natuur- en milieucentrum De Papaver en een bijenstal in het Melarium. De vereniging maakt deel uit van de landelijke Nederlandse Bijenhoudervereniging (NBV) met ongeveer 7000 leden. Het belangrijkste doel van de vereniging is het uitwisselen van kennis over het houden van honingbijen. Maandelijks organiseert de imkervereniging een “Praatavond” in het natuur- en milieucentrum De Papaver aan de Korftlaan in Delft. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten in het Melarium.

Comments are closed.