Imkervereniging Delft

Boek: de veelzijdige honingbij

Boek: de veelzijdige honingbij

On augustus 27, 2018, Posted by , In Geen categorie, With Reacties uitgeschakeld voor Boek: de veelzijdige honingbij

De veelzijdige honingbij
Ontdek de rijkdommen van de honingbij aan de hand van wetenschap, geschiedenis & zelfgemaakte producten

Hoe en waarom maken bijen honing? Wat is koninginnengelei eigenlijk? Helpt het eten van bijenstuifmeel echt tegen seizoenallergieën? De veelzijdige honingbij geeft antwoord op deze en andere vragen. Ontdek hoe je op een eenvoudige manier stuifmeel en propolis toe kunt voegen aan je dagelijkse menu; hoe je je eigen kaneelhoning maakt, bijenwas-lippenbalsem, verzachtende handcrème, handgemaakte waskaarsen en nog veel meer.

‘De veelzijdige honingbij’ is een praktisch en inspirerend boek voor liefhebbers van honingbijen en bijenproducten. Maak kennis met de geheimen van propolis, bijengif en koninginnengelei en de meer bekende bijenproducten zoals honing, stuifmeel en bijenwas. Wat is het, waar komt het vandaan, hoe wordt het geoogst en verwerkt tot producten?

· Alles over honing, bijenwas, propolis, stuifmeel, koninginnengelei en bijengif
· Gezonde en lekkere recepten
· Werkbeschrijvingen voor zelfgemaakte bijenproducten
· Het eeuwenoude gebruik van bijenproducten
· Bijenproducten en wetenschap

Het boek is met passie en enthousiasme geschreven. Een feest om te lezen, vol met prachtige foto’s, fascinerende feiten, praktische informatie en een reeks van heerlijke en makkelijke recepten voor gezondheid en vermaak. Een boek om te koesteren en te delen met de hele familie.

Stephanie Bruneau is imker, docent milieukunde, amateur kruidendokter, kunstenares, huisvrouw en moeder van twee junior bijenhouders in opleiding. Zij heeft een passie voor bijen, een duurzame leefstijl en doet haar alles aan dat haar kinderen gezond, creatief en gelukkig opgroeien.

De veelzijdige honingbij
Auteur: Stephanie Bruneau
Vertaling: Maureen Kemperink
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Uitvoering: hardback, full colour, 160 pagina’s
Formaat: 12,5 x 25,4 cm
ISBN: 9789050116626
Prijs: € 19,95

Comments are closed.